Αλόννησος

Η Αλόννησος ανήκει στο σύμπλεγμα νησιών των Β.Σποράδων και χαρακτηρίζεται για τις καθαρές ακτές της, την γαλαζοπράσινη θάλασσα, τα μαγικά μέρη, την ηρεμία και το φανταστικό ηλιοβασίλεμα.

Είναι ο τόπος που επέλεξε η monachus-monachus για να κατοικήσει. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο βυθός συνδυάζει πλούσια ζωή για τους λάτρεις της κατάδυσης και καθαρά νερά για αυτούς που αρέσκονται να κολυμπούν ανάμεσα στα σμαραγδένια νερά της περιοχής.
Η Αλόννησος φημίζεται για την φιλοξενία της, μιας και διατηρεί τον θεσμό της φιλοξενίας όπως στα Ομηρικά χρόνια. Οι κάτοικοι του νησιού αγκαλιάζουν τους ξένους με προθυμία και τρυφερότητα και από εκεί και έπειτα τους θεωρούν για πάντα φίλους. Η Αλόννησος διατηρεί γεύσεις και έθιμα από μια άλλη εποχή τότε που το νησί ονομαζόταν ΙΚΟΣ.

Μπορείτε να μπείτε σε αυτό το ταξίδι δοκιμάζοντας κάποιες από τις παραδοσιακές λιχουδιές ή περπατώντας στα γραφικά δρομάκια.

Στο νησί μας θα βρείτε φιλοξενία και ηρεμία γιατί ο χρόνος στην Αλόννησο δεν περνάει τόσο γρήγορα. Παρόλα αυτά συνδυάζει την παράδοση με την σύγχρονη ζωή. Είναι ένας ιδανικός προορισμός, για τους λάτρεις της περιπέτειας αλλά και της χαλάρωσης, συνδυάζει εναλλακτικό τουρισμό, πολυτελή συγκροτήματα, γραφικά λιμανάκια και μια ιστορία που σας καλεί να την ανακαλύψετε.
 
Χάρτης


Μεγένθυνση Χάρτη